Wiesz prawda jest taka że jak wcisnę przycisk tam łokciem to trzyma, ale bez sensu jest to po to mam przycisk. Ex mówi że albo sterownik, albo autko podłączyć pod Vaga i sprawdzić czy coś komp pokaże ...
[O1] niepojący odgłos podczas jazdy
Zwiń
X
-
[O1] niepojący odgłos podczas jazdy
Witam, zakładałem już wątek w tej sprawie, ale trochę mało precyzyjnie się wyraziłem. Poza tym pojeździłem jeszcze trochę i teraz lepiej mogę sprecyzować objawy, dlatego postanowiłem zapytać jeszcze raz. Otóż kiedy zwalniam pedał gazu, to z okolicy prawej strony silnika (patrząc z miejsca kierowcy) słychać dziwny hałas podobny do wytartych klocków hamulcowych. Rzecz w tym, że raczej nie są to klocki, bo odgłos wcale nie jest związany z hamowaniem. Czyli jadę sobie z jakąś tam prędkością (przy każdej to słychać) i kiedy przyspieszam to jest ok, ale kiedy tylko puszczam pedał gazu i auto leci swoim pędem to słychać nieustanne obcieranie/szumienie - trudno to nazwać jednym słowem. Jest to jakoś związane z kręcącymi się kołami, bo przy niskiej prędkości słychać wyraźne rytmiczne - szrum szrum szrum... Nie jest to super głośne, ale jednak dobrze słyszalne. A teraz uwaga - kiedy jadąc wcisnę sprzęgło lub zmienię na luz, to odgłos całkowicie cichnie.
Czy ktoś wie co to może być? Łożysko? Tarcze hamulcowe? Rozrząd? Skrzynia? Ja kompletnie nie mam pojęcia, a na wizytę u mechanika jeszcze muszę poczekać, bo kolejka... Boję się żeby mi się auto bardziej nie sypnęło jeśli to coś poważnego. Z góry dzięki za podpowiedzi.
-
Komentarz